A könyvről írták és kérdezték  
 
     
  A dr. Boross Rendel műsorban  
     
 
dr. Boross György kérdez az OMEGA-UNIVERSAL, zenkartól az együttesig" című könyvről, végigmenve mind a négy ze- nekaromon.
 
     
 
Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
Ismét a Lánchíd Rádió stúdiójában.
Lassan belekezdünk
 
 
A beszélgetés apropóját a 2016 április 10-én megjelent könyvem adta. Ismét rendkivül jól éreztük magunkat úgy a riport elött, mint közben is, abszolút feszültségmentes jó hangulatú beszélgetés volt.
 
 
Éreztem, hogy Gyuri elolvasta a könyvet, kérdései is arra utaltak, szünet nélkül peregtek a mondatok.
 
     
 

Dr. Boros beszélget Kovacsics Öcsivel >>

 
     
  A könyvről írták  
     
 
Zömében a Facebook-ról gyűjtöttem össze a könyvvel kapcsolatos visszajelzéseket, így egyben látni jó érzés, meggyőznek arról, hogy megérte a fáradságot, különösen azért, mert nem vagyok író, hanem zenész.
 
     
   
   
   
   
   
   
   
   
 
 
     
     
   
  Plants: image 1 0f 4 thumb
Tamással az Omega Fun Club egyik rendezvényén találkoztam, amikor Meckyvel sikeres kisérletet tettünk az Omega alakulásának tisztázására, egységesítésére. A találkozó végén dedikáltam Tamásnak, ez még a könyvem megjelenése előtt volt. Hizelgő a véleménye a könyvről, még családi vonatkozásaiban is, úgy gondoltam itt a helye az oldalamon:
 
     
 

Tiszteletem " Öcsi "!

Most került kezembe a könyved és nagy érdeklődéssel olvastam. Nem titkoltan az Omegás időszakod érdekelt leginkább, de természetesen az OLYMPIA a SYCONOR (ettől a zenekarodtól emlékszem a Nézd milyen kicsi a felhő c. dalra, kis srác koromban sokat énekeltem).


Az UNIVERSAL pedig a Szüleim kedvence volt a lemez a mai napig meg van. Nagyon sok érdekes információt tudtam meg a kötetből az Omegás időszakról, amiket máshol még nem hallottam, Köszönöm!


Nagyon tetszik a rengeteg fotó, plakát, amik színesítik a könyvet. Az OFC találkozón én is ott voltam és nagyon csodálkoztam, mikor a 98. oldalon megláttam azt a fotót ahol nekem adsz autogramot, nagyon köszi és azt is ,hogy beszerkesztetted a könyvedbe.


Egy szót a UNIQUE-ról. Először a Gabi éneke fogott meg aztán mikor kiderült, hogy Ádám a Te Fiad akkor jobban figyeltem a zenekarukra, s ha volt lehetőség meg is néztem Őket, nem az én stílusom viszont pihentető kellemes zenének tartom. Nagyon köszönöm ,hogy elolvastad amit írtam. Engedd meg, hogy valamit küldjek viszonzásul Neked. Pár éve tagja voltam egy Omega Tribute zenekarnak, aminek a nevét is én adtam Megapolisra kereszteltem. Már nagyon sokan nem vagyunk benne, de egy jó kis HD-s felvétel, élvezhető. Én nem vagyok profi énekes és nagyon nem is tudok énekelni, de azt szokták mondani, hogy jó fogadd szeretettel!

További jó egészséget kívánok!
Üdvözlettel:
Lovász Tamás

Budapest, 2017-06-03.

 
     
 
 
   
   
  Kattints a bannere!  
  Plants: image 1 0f 4 thumb  
     
   
   
   
   
     
  Te is meg tudod vásárolni: itthon, Romániában, Szlovákiában.  
     
 
 
Vásárlás
Szlovákia
könyvek
Szlovákia
 
 
       
   
  Találtam egy nagyon jó öszafoglalót a könyvről:  
     
 
Talán csak az ős-, "fekete öves" omegások emlékeznek a jelen memoár szerzőjére, Kovacsics Öcsire, alias Rétháti Kovacsics Andrásra, a hatvanas évek elején induló Omega együttes egykori szólógitárosára és vezetőjére. Kötete, melyet barátja, Borsós Károly, Charlee unszolására kezdett írni, igazából internetes honlapjának írásos lenyomata. Az élő legendának számító rockzenész játéka hallható az első hat Omega kislemezen, az Ezek a fiatalok című filmzenealbumon, valamint a Syconor, a Universal, Kovács Kati és mások kis- és nagylemezein, válogatásalbumokon, továbbá számos rádió, tévé és filmfelvételen, így például az Extázis 7-től 10-igben is, az Olympia együttes tagjaként. A több, mint negyedszázados zenei pályafutását összefoglaló, - részben önéletrajzi, részben rocklexikon jellegű - visszaemlékezésében a magyar rock hőskorának legnagyobb alakjai bukkannak fel. Öcsi későbbi zenei pályájának összefoglalása is legalább annyira hiánypótló, mert kevés hiteles információ maradt fenn az olyan, a kultúrpolitika által mesterségesen feledésre ítéltetett rockbandák munkásságáról, mint a Decca, az Olympia, a Syconor, a Universal, vagy a Rodeo Trió. A sztorik alapja általában a mindig furcsa hazai kultúrélet, amely például olyan groteszk helyzetet is produkált, mint amikor a szerzőnek abban a makkoshotykai (Zemplén) művelődési házban kellett koncertet adnia, amelyet "államosítással" az egykori családi kúriájukból alakítottak ki az elvtársak. A korabeli képekkel, plakátokkal, újságcikkekkel, levelekkel és lemezborítókkal gazdagon illusztrált könyvhöz Keresztes Tibor, a beat korszak number one DJ-je, mindenki Cintulája írt közvetlen hangú, a legfiatalabb generációt is megszólító előszót. Kovacsics András a Személyes című, utolsó fejezetbe gyűjtötte írásának netes reakcióit, valamint felmenőire és leszármazottaira, a nemes Kovachich családra vonatkozó adatokat. A korszak kedvelőinek kötelező, mindenki másnak érdekes, tanulságos olvasmány.
 
     
   
 

Digitális Könyvtár