DECCA-OLYMPIA történet 1967-1969
Free Homepage Translation
 
   
 
1967 nyarán jöttem össze Charlie-val, akkor mi Omegával Balatonszemesen játszottunk, Ők pedig az Express Táborban Balatonföldváron. Több alkalommal voltam Náluk látogatóban, összehaverkodtunk, bár zenélni sohasem hallottam a zenekarukat. Így történt, hogy nyár után, amikor új bandát szerveztek szólógitárosuk lettem. Csak az elmúlt években tudtam meg Charlie-ról szóló könyvből, hogy Molnár Gyurival játszottak előttem és valójában: helyet cseréltünk.
 
     
 
Ez volt a leglelkesebb csapat a négy zenekarom közül, Charlie és Zoli, - aki artistának tanult - volt a motor a bandában, sodortak minket magukkal. Kizárólag angolul énekel- tünk, egy pár zenekari számunk volt, sajnos egyetlen felvételem sem maradt ebből az időből.
 
     
Plants: image 1 0f 4 thumb
 

1968 - évben Bálint Pista külföldre ment zenélni, új dobosunk Pici: Szentgyörgyi András lett. Nevet is kellet változtatnunk, mert a Decca lemezcég felszólított erre. Naivan mi kerestük meg őket azzal a céllal, hogy támogassanak esetleg minket, ehelyett jött a válaszlevél elég dörgedelmesen, hogy a továbbiakban ne merjük használni nevüket, mert bíróságon érvényesítik ebbéli jogaikat.


(A felvétel a kőbányai Ifjúsági Ház, klubunk színpadán készült.)

 
     
     
  Nagyítás képre kattintással  
 
 
     

Törzshelyünk a Kőbányai Ifjúsági Klub volt, ahol különleges táncmozgásával Hobo volt egyik leglelkesebb látogatónk.

 
     
 

Ezen kívül táncmulatságokon muzsikáltunk, de előfordult "tánczenei hangverseny" is: például 1968. március 2-án az Egyetemi Színpadon

Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
 
     
 
Az Ifjúsági Magazin útján kiírattunk egy névváltoztatási pályázatot, ennek az eredménye- képpen vettük fel az OLYMPIA nevet.
 
     
 
Plants: image 1 0f 4 thumb