<

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 
 
 
KONCERT Dusnokon
 
 
 
2007 május 27.
 
 
Nagyítás képre kattintással
Barátaink bevezetője a fellépésünk előtt:
Plants: image 1 0f 4 thumb
Facskó István (Samsung)-Palotai Péter (polgármester)- Rasztik Frigyes (volt igazgató)
 
A kezdés előtt egy órával sötét felhők kezdtek gyülekezni az égen és ahogy várható volt hatalmas zivatar indult. Nyüzsögtek a technikusok letakarták az elektromos berendezéseket. Kikötötték a színpad felső részét az erősödő szél miatt. A színpad melletti úgynevezett kontroll keverőbe, így is komoly mennyiségű víz folyt és a fényberendezés sem indult be, csak kellő szárítás után. Kicsit elszállt a lelkesedésünk, mert kérdésessé vált a fellépésünk megtarthatósága. Végül az időjárás kegyes volt hozzánk és egy órás késéssel, de sikerült elkezdeni és befejezni az előadást.
Kettő és fél órát voltunk a színpadon.
A két hónapos felkészülés, meghozta azt a biztonságot, amivel azt a sikert el tudtuk érni, amivel a közönségünk jutalmazott minket. Mi fantasztikusan éreztük magunkat és ha csak ez az egy koncertünk volt, akkor is azt mondtuk hazafelé: megérte!
A tűzijáték után polgármesterünk saját fergeteges halászléjével vendégelt meg minket, köszönet érte! Reggel hét órára értünk Budapestre, rendesen elfáradtunk, ez látszik is a "hazafelé" című albumban.
 
     
 
Plants: image 1 0f 4 thumb
A dusnoki sajtó előzetese

Pestről kb. 50-en voltak az ismerőseink, feleségeink, gyerekeink, unokáink. Gyerekeink közül volt, aki csak most láthatta először az apját a színpadon, valahol nekik is bizonyítottunk ezzel a fellépéssel.

 

 
 
Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
Színpadunk
Közönségünk
 
     
 
Albumok a koncertről: Megnyitás képre kattintással
 
 
Előtte
KONCERT
Meglepetés
  Hazaút  
 
     
 
 
     
   
 
Bodza Andi és az UNIVERSAL eggyüttes (köszönet Andinak!)
 
 
Bodza Andi
Kapitány Gábor
Király Tamás
Kovacsics András
Billentyű, ének
Billentyű, vokál
Dob, ének
Basszusgitár, vokál
 
 
Lukács László
Végvári Ádám
Zwolenszky Ferenc
Gitár, ének
Gitár, ének
Ének
 
     
  A Dusnokiak véleménye a koncertünkről:  
 
 
 
> feladó: Hodován Péter
> címzett: kovacsics@kovacsics.hu
> tárgy: Universal koncert Dusnokon
> érkezett: 2007.07.03 16:39:30
   

 Kedves András, Ádám, Feri, Gábor, Laci, Tamás, ...Andi és Kati!

Bocsánat, hogy csak ilyen későn jelentkezem. Őszintén szólva, először sokat tipródtam azon, hogy hogyan is lehet megköszönni azt a produkciót, amit az idei Rác-Pünkösdön kaptunk tőletek. Szóval nem találtam a megfelelő jelzőt arra a két és fél órára, amit a színpadon töltöttetek, de talán nem járok messze az igazságtól, ha az egész estéről nekem az a szóösszetétel jutott eszembe, hogy: SZERETETÜNNEP!

Mert a zenén, a nagybetűs ZENÉN túl kitapintható volt az emberek közötti, valamint a Felétek áradó és onnan visszacsapódó Szeretet.

Elárulom, én már többször végignéztem a koncertet, azt a változatot, amelyet a Dusnoki kábelTV. készített. Nagyon profi munka. Hang a pultból, több kamerával, helyszíni képmixeléssel, szóval, ha még nem jutott el hozzátok, nézzétek meg, megéri. (A Szőgyi Laci csapatának a munkáját dícséri)

Szóval a kezdés: Amikor kiértünk a feleségemmel, azt láttuk, hogy a kultúrház egykori személyzete nagy szeretettel vesz körül titeket, mindenki ölelgeti a zenekar tagjait és ti, annyi év után soroltátok a keresztneveket, emlékeket, ...és a szemek csillogtak, párásodtak....

Aztán köszöntések után jött az Ádám, és a Smog on the Water. zenéjére behívta a zenekart, és az UNIVERSAL elkezdett szólni.

Bravúros volt a váltás a Hotel Californiára és külön köszönet érte. "Hát Drágáim.. - kezdte az Ádám..., azt hiszem - ezeket a kifejezéseket ma már koncerten nem lehet hallani, de ide ez illett, mert ilyen volt akkor, ott a feeling.

És jöttek a nóták és mi visszarepültünk közel 30 évet. Frenetikus volt az összes bakival együtt, mert éppen attól volt ez különb, egy mai "előregyártott" koncertnél, hogy bevállaltátok az élő munkát, az élő szórakoztatást, magyarul újra működött a pillanat művészete.