Zalatnay Sarolta, Beloiannisz és az Universal
 
 
 

Kezdetben A MAHART balatoni igazgatósága koordinálta a Siófoki Beloiannisz zenekarait. A későbbiekben a műsorszervezést az ORI vette át, így kerültek a műsorba sztár énekesek. Korda Gyuri, Payer Öcsi... és az egyik nyáron Cini is. Pár számot kísértünk, vegyesen magyar és angol számokat.

Cini a hajón

 

Siófok: Király, Végvári, Kovacsics, Kapitány, Zwolenszky.

 
   
 
Ahogy zenész nyelven mondanánk: CODA
Minden elmúlik egyszer:
A világ dicsősége,
 
 
a fiatalság,
 
 
a szerelem,
 
 
és szeretett tárgyaink is.
 
 
 
 
 

Szomorú, hogy így van, mert végig kellett néznem ennek a hajónak a "halálát", amin éveket zenéltem, felhőtlen boldogságban. Szinte minden nyáron naponta kétszer kifutottunk a kikötőből és nyomtuk a zenénket, azt hiszem mindenki örömére.

 
 
Most szétszerelve, tehetetlenül vonszolódik a Sió csatornán utolsó nyughelyére, de ez is valóság és itt a helye.
 
     
   
     
 
A BELOIANNISZ 11 évnyi veszteglés után újra saját géperővel hajózott ki a napokban az Újpesti-öbölből!

A hajót még 2003-ban selejtezte a Bahart, amely ezután 11 évig vesztegelt a siófoki hátsó üzemi kikötőben. 2014 márciusában a Sió-csatornán keresztül elhagyta a Balatont, majd június közepén a keselyűsi zsilipen átkelt a Dunára. A hajó egy budapesti céghez került, amely hajlandó az ipartörténeti emléket megmenteni, felújítani.
 
     
   
  Újpesten  
     
   
  Reménységgel és nagy kiváncsisággal várom szeretett hajónk további sorsát a Dunán!  
  2019 december 18.  
     
 
Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
 
  Búcsuzásúl, képek a hajó fénykorából. (Forrás-Fortepan, Borsós Charlee, barátom küldte.)  
     
  És a csoda bekövetkezett 2021 május 5-én:  
     
  Gitárépítő ismerősöm Tóth Zoltán - Elefánt barátjának - fia Attila keresett meg maiben:  
     
 

Kedves Kovacsics András!
Bátyámtól (Tóth Zoltán) kaptam meg az elérhetőségét. Honlapján bukkantam rá egy rövid visszaemlékezésre és videórészletre, mely a Beloiannisz hajóval kapcsolatos ("Amatőr film a "Koktélhajókról"). Jómagam egy olyan csapat tagja vagyok, amely célul tűzte ki, hogy megmenti a Beloiannisz hajót az enyészettől, és teljes pompájában állítja helyre. A hajó megmentésén túl a történetét is szeretnénk feltárni és megírni, ez az én feladatom a csapatban. Egy külön fejezet lehetne a hajó kulturális életben betöltött szerepe, a korszak zenészeinek színe java megfordult a hajón, biztosan rengeteg izgalmas és érdekes emlék fűződik hozzá. Tudna ebben segíteni? Érdekel minden történet, tárgyi emlék, fotó illetve filmfelvétel. Nagyon szívesen felvennénk Önnel egy tematikus interjút is a Beloiannisszal kapcsolatban. Tudom, hogy a jelenlegi világjárvány sajnos nem kedvez a személyes találkozónak, de talán nyárra jobb lesz a helyzet.


Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Tóth Attila

 
 

 

 

 

 
 
<<--- vissza a főmenühez