Újrakezdés, 2007 március 9.
 
 
   
 

Nem gondoltam volna, hogy 65 éves fejjel berohanok a hangszerboltba basszusgitárt vásárolni. Sőt mi több, 21 év elteltével kezembe is veszem, hogy újra kezdjem.

Király Tomi hívott fel másodszor azzal, hogy találkozott olyan rajongónkkal Dusnokról, akik a hetvenes években jártak a szombati táncos rendezvényeinkre, azóta már közéleti személyiségeknek számítanak, egyikük polgármester: Palotai Péter, másikuk a Samsung egyik vezető embere: Facskó István, aki már közel két éve pedzegeti a gondolatot: mi lenne ha.... és amikor Király Tomival és Végvári Ádámmal ez ügyben személyesen összejöttünk Ádám stúdiójában: nem volt kérdéses az újrakezdés, mindössze annyi, mi legyen a műsor.

A koncert színhelye:

Annak ellenére döntöttünk így, hogy Kapitány Gabi Svájcban, Zwolenszky Feri pedig Dél-Amerikában zenél. Ők március végén jönnek haza, akkor tudnak csak bekapcsolódni a próbákba.

A felállás különlegessége és egyben erőssége, hogy -mindkét meghatározó gitárosunk- Lukács Laci és Végvári Ádám együtt játszik a csapatban. Tehát a teljes összeállítás:

Billentyük, vokál
Kapitány Gábor
Dobok, ének
Király Tamás
Basszusgitár, vokál
Kovacsics András
Gitár, ének
Lukács László
Gitár, ének
Végvári Ádám
Ének, saxofon
Zwolenszky Ferenc
   
Nagyítás kattintással
Király Tamás, Lukács László, Végvári Ádám, Kovacsics Öcsi

 

Tudósítás a próbákról: Március 09. Péntek

Bele-belekaptunk a nótáinkba, egy igazi örömzenélés jelleget öltött az egész próba, felidézve a 21 évvel ezelőtti időket.

Nagyítás kattintásal

Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
Adam Music STUDIO Végvári Ádám Lukács Laci
Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
Kovacsics Öcsi Király Tomi Studiófőnök

 

Tudosítás a próbákról: Április 06 . Péntek

Kapitány Gábor hazajött Svájcból és április 6-án kapcsolódott be a felkészülésbe. Kialakítottuk a koncert műsortervét, 20-24 dal szerepel a listán. Az a koncepciónk, hogy az ismert Universal számok mellett fele arányban azok az angol nóták szerepeljenek, amelyeket a 70-es években az itt működő "klubjainkban" élőben játszottunk. Tesszük ezt úgy saját, mint régi közönségünk örömére és szórakoztatására.

Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
Kapitány Gábor Elfelejtett klippünk

 

Tudosítás a próbákról: Április 10 Kedd

Zwolenszky Feri érkezett haza. Hajón játszott dél-amerikai körúton közel fél évig. Így most kiegészült a csapat és teljes létszámmal mehetnek a próbák, megközelítőleg még másfél hónapunk van a felkészülésre. Hajrá!

Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
Zwolenszky: Marió Ádámmmal

Sokan kérdezték tölem:

"miért éppen Dusnokon lesz ez a koncert ?"

Most nem én válaszolok rá, hanem egy arra legilletékesebb, tősgyökeres dusnoki barátunk: Hodován Péter leveléből idézek:

"Kedves András!

Amikor Palotai Péter polgármester barátom elújságolta, hogy kik lesznek az idei RÁC- PÜNKÖSD sztárjai, szinte elakadt a lélegzetem. Beletrafáltak a Facskó Pistivel együtt.

Jómagam dusnoki zenészként ott bábáskodtam sokadmagammal 92-93 - ban a Rác Pünkösd-nek elkeresztelt Dusnoki fesztivál kezdeteinél. Azóta az évente ismétlődő eseményen nagyon sokan részt vettek, de minden túlzás nélkül állíthatom, hogy az idei, az VELETEK bizonyára ünnep lesz és egy időutazás. Az UNIVERSAL buli nem egyszerűen buli volt, hanem egy életforma. A Vasárnapi Koktél leadta az ügyeletes slágereket, ti pedig az azt követő szombaton eljátszottátok, - sokszor jobban! -

Ma találtam rá a honlapodra és örömmel láttam, hogy ti is mennyire készültök. Számunkra, a feleségemmel, az Évával együtt ez külön ajándék, mert a nászutunk minden estéjét veletek töltöttük a hajón Siófokon és gyakran együtt is kajáltunk Széplak felé a főút melletti étteremben, sajnos a nevét már elfelejtettem. Ez időben 1975. június 23-30 között volt.

Sőt még egy fontos elem. 1974-ben alakult Dusnokon egy CREDO nevű zenekar. (Fehérvári József, Fehérvári László, Hodován Péter (jelen e-mail írója) és Kozma László) Október első vasárnapján kezdtünk és előtte ti a teltházas bulijaitokon 6 héten keresztül reklámoztatok bennünket, vagyis Ti voltatok számunkra az élő média. Természetesen nem maradt a sokszori beharangozó eredménytelen, mert a mi bulinkon is teltház volt, pedig azt talán mondanom se kell, hogy a lábatok nyomába se értünk.

Belehallgattam a próbáitokba és nem hallom az akkori idők egyik legnagyobb nótáját, nevezetesen az EAGLES: Hotel California címűt. Ugye az nem lehet hogy az nem hangzik el, mert anno az Ádám egyedül is brutálisan eljátszotta, most meg két ilyen briliáns gitáros nem hagyhatja ki.

Természetesen, ha összeállt már a repertoár egyáltalán nem szeretnék tolakodó lenni, mi örömmel várunk mindent tőletek."


Hodován Péter és felesége Sánta Éva

Együtt a Banda: Kapitány Gábor, Király Tomi, Végvári Ádám, Lukács Laci, Marió, Öcsi

 

Album a felkészülésről