Bánkúti Győző 2012  
     
 
Örülök, hogy Bánkúti Győző megtalált valamelyik közösségi oldalon, mert mindig is kíváncsi voltam, mit tud hozzátenni - mint kezdeti Omega tag - a zenekar történethez. Kis unszolásomra az alábbiakat írta:
 
 
 
 
A történelmet utólag mindig a győztesek írják!
 
 
 
 
1961-ben az iskola zenekart meghívták egy építőtáborba zenélni. A tábor Balatonkenese üdülőtelepen volt, ahol minden nap esténként játszottunk. Benkő Laci, aki szintén Kenesén volt, egy Rózsabokor nevű intézményben, ahol egy dobossal játszott. Hallotta a mi játékunkat és átjött meghallgatni, hogy mi ez a zenebona.
 
 
 
A tábor végén zenekarunkból Elekes Zoli (szaxofon)és Mátrai Feri (zongora) együtt ment a Zenit (Metró) zenekarba Zoránhoz, mi pedig egy névtelen zenekarként alakulgattunk.
 
 
Tornócki Feri
  gitár
Kis Zoli
  dob
Láng Péter
  szaxofon
 
 
és jött hozzánk a Benkő Laci (zongora, ének), aki hozta bőgősnek egy Muki becenévre hallgató ismerősét.
 
 
A Zenit megszerezte a Nyugati pályaudvar alatt a Hangulat Bárnak épült KISZ klubot próba- teremnek, és szombati buliknak.
 
     
 
1962 őszén szólt nekem Elekes Zoli, hogy sikerült nekik a Metró Klubot megkapniuk és ha akarjuk, próbáljuk megszerezni ezt a KISZ klubot. Szerencsésen sikerült is!
 
     
 
Ám jött a szilveszter és a fő KISZ-es mondta, hogy a szilveszteri bulihoz készítendő plakátra ki kéne írni egy nevet, hogy ki szolgáltatja a zenét. Két plakát készült és ezen szerepelt először az Omega név. Ekkorra készült (Láng Peti Anyukája által) az a szürke mellény, amibe feszítek az általad feltett képen.
 
  Nekem 1964-ig sikerült az Omegában játszanom.  
 
 
 
1962, Győző az említett mellényben
 
2012, Bánkúti Győző trombita nélkül
 
 

 

Köszönet az email-ért!

Kovacsics Öcsi

Budapest. 2012 november