Wittek Mari 2014
Varsányi Gergely
Benkő HírTV 2017
Laci faültetése 2021
Volt egyszer egy Omega
Szentes 2022
Mecky faültetése 2022
Bézs Rádió Marival 2022
Wittek Mari 2022
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
     

 

 
 
 
Gitár Párbaj, 1966
 
 
 

Az Omega Fun Club 2011 szeptember 23-i rendezvényén került szóba a Gitár Párbaj és egy kis bizonytalanságot véltem felfedezni Mecky visszaemlékezésében az időpontot illetően. Ezért úgy gomdoltam, hogy végleg tisztába teszem a kérdést.
 
     
 
 
Időpont:
1966 június 18-19.
Helyszín:
Budapest, KISSTADION
 
     
  Ennek bizonyságául mellékelem a megőrzött plakátomat:  
     
 
 
     
  Sajnos korabeli képet a KISSTADIONRÓL nem találtam, de egy mait igen:  
     
 

Plants: image 1 0f 4 thumb

A Kisstadion építéséhez 1959 augusztusában kezdtek hozzá, teljes befejezésére 1961-ben került sor, költsége huszonkétmillió forint volt. A stadion melletti épületet, melyben az irodai helyiségek is találhatók, csak jóval később építették meg. Itt volt található a jégkorong-, a bandy- valamint a gyeplabdaszövetség székhelye is. A stadion - 1988-ban felújított világítása révén - alkalmas tévéközvetítésre. Hét rádió-és tévétudósítói fülke van a Kisstadionban. Emellett két kabin áll az újságírók rendelkezésére.
 
A stadion melletti épületben vannak az öltözők, két szinten négy-négy, közös zuhanyzóval, szintenként harminc-harminc játékosnak biztosítva kényelmes öltözködési lehetőséget.
A hosszú évek során az épület már otthont adott műkorcsolya-, súlyemelő-, valamint kosárlabda Európa bajnokságoknak is. Fontos megemlíteni, hogy évtizedeken keresztül szolgált a hazai jégkorong élet központjául.
A sportrendezvényeken kívül, olyan előadóknak is élvezhette a koncertjét a nagyközönség, mint például Sting, Bonnie Tyler, Black Sabbath, Joan Baez, Emerson Lake and Palmer, Joe Cocker, Deep Purple az Iron Maiden vagy Ákos. Az Omega turnéinak csúcspontját 1969-től a 80-as évek elejéig a Kisstadion-koncertek jelentették, 1987-ben is itt ünnepelték alapításuk 25 éves jubileumát.
     
 
Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
Együtt a 3 zenekar Próbán: Varsányi, Kovacsics, Mecky, Zorán
 
 
Az egyik napon hárman szerepeltünk: Kovács Andor zenekara, a METRO és az OMEGA. Mindhármunk zenekari felszerelése egyszerre volt felállítva a széles színpadon. Játszottunk külön-külön önálló blokkal és a fináléban az Exodus című számot közösen. Ez Kovács Andor gitárművész ötlete volt, amit mind- össze a koncert elött az öltözöben próbáltunk el egyszer.
 
 
 
 
Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
Somló Tomi nélkül Önálló blokkunk
 
     
  Plants: image 1 0f 4 thumb
Nem sokkal a koncert előtt tudtuk meg, hogy Somló Tomi, aki egy cirkuszi csoport tagja volt, kiutazik hosszabb időre külföldre. Érzékenyen érintet minket, mert Ő énekelte az erős fiú számokat. Valójában Wittek Mari mentette meg a csapatot. A sajtóhírek szerint, idézem:

"1966 június 18,19, este 8 az emlékezetes GITAR PÁRBAJ, ahol Mari szó szerint leénekelte a színpadról az egész női mezőnyt a Kisstadionban."

 
     
 
A másik napon léptek fel az énekesek, zömében Express kiséretével, rájuk hivatkozik az összehasonlításban a sajtó.
 
     
   
     
 
<<--- vissza a főmenühez