Wittek Mari 2014
Varsányi Gergely
Benkő HírTV 2017
Laci faültetése 2021
Volt egyszer egy Omega
Szentes 2022
Mecky faültetése 2022
Bézs Rádió Marival 2022
Wittek Mari 2022
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 
 
 
Omega 49 éves
 
 
   
 
2011 szeptember 23. & 1962 szeptember 23.
     
 
  Helyszín: Törökbálint, Munkácsy Mihály Művelődési Ház.
  Időpont: 2011 szeptember 23.
  Jelenlévők: A Megújuló Omega Fan Club régi és új tagjai.
  Nemzetiségek: Lengyel, cseh, szlovák, német, orosz, belorusz, bolgár, litván, román, kanada, uk, usa.
  Létszám: kb. 100-150 fő
 
Plants: image 1 0f 4 thumb
A meghívó tematikája szerint már javában folyt a klubtalálkozó, amikor megérkeztem a Művelődési Ház előterébe. Bizarr volt, hogy senkit sem ismertem és senki sem ismert személyesen, nem is tulajdonítottak érdeklődést irántam. Amikor Mecky megérkezett és előtérben szívélyesen üdvözöltük egymást, talán onnan kezdve sejthettek valamit. Meckytől tudtam meg, hogy se Laux, se Varsányi, se Benkő nem lesz jelen, így ketten leszünk az alapító tagok közül.
   
Ilyenek voltunk, amikor együtt zenéltünk a hatvanas években.
50 év után, amikor együtt emkékezünk.
 
Bevonulásunk a terembe egy Omega zenére történt, hatalmas ovációval. Ez már előre vetítette azt a kellemes, baráti hangulatot, amely beszélgetésünket végigkísérte.
 
Balogh Józsi
Kovacsics Öcsi
Kóbor János
 
A színpadon hárman ültünk:
Moderátor: Balogh Józsi, az OFC vezetője és az omega.hu tulajdonosa, Mecky és én.
 
 
Józsi meglepően felkészülten irányította kérdéseivel a beszélgetést, melynek az volt a célja, hogy alapos részletességgel tisztázzuk az Omega előtti és alakulási eseményeket időrendi sorrendben. Felváltva válaszolgattunk, sőt helyenként kiegészítettük a másikat, ki mire emlékezett jobban.
 
Például számomra is érthetővé vált Mecky verziója, miszerint a "József Attila Gimnáziumban kisorsoltuk, melyikünk milyen hangszeren fog játszani", mert ez az esemény még azelőtt volt, hogy csatlakoztam hozzájuk. (én a Kölcseybe jártam)
 
Arra viszont egyikünk sem tudta a választ, hogyan ismerkedtünk meg később hárman. (Mecky, Kovacsics, Varsányi) Talán ez nem is annyira lényeges, azért nem.
A beszélgetésről videó készült:
 
Köszönettel tartozom Bukovsky Norbert és Sárváry Gábor felvételkészítőknek, hogy rendelkezésemre bocsájtották a videó anyagot. Norbert Szlovákiából küldte meg a DVD lemezeket, amit részekre kellett darabolnom a méretek miatt. Remélem így is élvezhető lesz, egyrészt azoknak, akik jelen voltak, másrészt azoknak, akik előszőr nézik végig.

Megjegyzés: A találkozó után több, mint fél év után sikerült megszereznem ezeket a felvételeket, így csak most tudtam befejezni az oldalt, 2012-04-26.

Már a helyszínen éreztem, hogy sok előmunkám lesz a hanggal, mivel mély puffogó volt és nagyon zavaró volt hallgatni. Zenész, Ádám fiam segített a stúdiójában élvezhetővé varázsolni a hangszínt, köszönet érte! Íme az eredmény: meghallgatás a lejátszóra kattintással!
 
1. rész 2. rész 3. rész
4. rész 5. rész 6. rész
 
Összefoglaló cikk az alakulásról >>
 
Molnár Gyuri a gitáros cseréről >>
 
Illusztrációk a videókhoz:
 
Plants: image 1 0f 4 thumb  
Mecky erről a billengyűs hangszerről tett említést. Benkő Laci ezen játszotta a Hurricanes számokat. Úgynevezett monofon zongora volt, azaz egyszerre csak egy hang szólt, ha rátenyerelt, akkor is csak a legfelső. Ebben volt Varsányi Gergő nélkülözhetettlen, mert ezt is Ő építette. Rászorultunk, mert évekig nem jutottunk hozzá gyári hangszerekhez. Varsányi saját márkája az "ERGYAFON" volt. Erről laci már beszélt a POPZENEI MAGAZIN 1952 novemberi számában is.

nagyítható!

 
Plants: image 1 0f 4 thumb  
Ezzel a Niza mikrobusszal voltunk Kiskunhalason a SERNEVÁL cég báli rendezvényén. Ez rövidítés így elég jól hangzik, de a kiskunhalasi Sertésgondozó Nemzeti Vállalat, már nem annyira. Balról jobbra a busz tetején: Varsányi istván, Kovacsics Öcsi, Kóbor János, Laux Józsi, Benkő Laci, Láng Péter.
Képek a SERNEVÁL színpadán:    
Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
 
Koszán kiegészítése, hármunk - Kóbor, Varsányi, Kovacsics - megismerkedéséhez.
 
Két saját CD-t vittem a beszélgetésre, az egyik az 1964 évi Omega hangverseny az Egyetemi színpadon, a másik az összes kislemez 1962-1967 között.
 
 
Pihenésképpen ezekből játszottunk be számokat illusztrációként.
 
A beszélgetés 2 óra hosszúra sikeredett, de még kétszer ennyi is kevés lett volna. Amikor Balogh Józsi megköszönte részvételünket, kiemelve az enyémet, komoly vastapsot kaptam, zavarba is jöttem, annyira meglepődtem, de nagyon jól esett.
 
Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
  Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb  
 
Még egyszer köszönet érte!
Köszönet a felvételekért!
személyszállítás autóbusszal

Album a fotókból
Kovacsics András (Öcsi)
   
Beszélgetésünk nyomán kialakult az egységes biográfia