Wittek Mari 2014
Varsányi Gergely
Benkő HírTV 2017
Laci faültetése 2021
Volt egyszer egy Omega
Szentes 2022
Mecky faültetése 2022
Bézs Rádió Marival 2022
Wittek Mari 2022
 

 

 

 

 
     

 

 
 

Harmat Laci

 
 
2017. december 29.  
     
 
Kedves meghívásom volt Kubicsek Sándor - zenészkörökben Pemete néven ismert - zenész-társamtól egy év végi Oldies zenekari találkozóra, ahol jobbnál jobb régi ismert zenekarok váltották egymást.
 
     
  Plants: image 1 0f 4 thumb  
     
 
Külön öröm volt számomra, hogy Omegás zenésztársammal, Harmat Lászlóval találkozhattam 54 év után. Azt tudni kell, hogy 10 évig élt Svédországban, most, mint a Scampolo zenekar szólógitárosa lépett fel. Nálunk Omegában 1963 évtől váltotta Láng Pétert szaxofonon.
 
 
Nem éreztem ezt a fél évszázad kiesést beszélgetésünkben, ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Viszont a fotókon nem lehet nem észrevenni a változásokat, de ez így van rendjén: a lélek nem öregszik.
 
 
Ezzel minden vágyam teljesült az Omega zenekart illetően, miszerint mindenkivel találkozni tudtam, akivel együtt zenéltünk 1962-1967 között. Azt hiszem ez is sorsszerű, köszönöm!
 
     
 
Benkő Laci így emlékezik vissza: "Láng Peti távozása után az ismeretlen Harmath Laci ajánlkozott szaxofonosnak. Örömmel fogadtuk, de hamarosan lehangolódtunk, ugyanis levelet küldött az OSZK - emlékezett Benkő. - Az állt benne, változott a szabályozás, már csak engedéllyel lehet színpadra lépni. Nem volt más választásunk, vállalnunk kellett a vizsgát - tette hozzá a billentyűs, aki sosem felejti, ami ekkor történt.  - Alig kezdtük meg a csörömpölést, a három biztos felállt, és látni lehetett az arcukon, itt most mindennek vége. Leálltunk, és teljesen elkeseredtünk, de ekkor Harmath Laci megszólította őket. Azt mondta, szólna az apjának, hogy jobb körülmények közt vizsgázhassunk. Így derült ki, hogy az apukája vezető beosztásban van az OSZK-nál. El is intézte az engedélyt - mondta kaján mosollyal Benkő."
 
     
     
 
Plants: image 1 0f 4 thumb
Plants: image 1 0f 4 thumb
Kovacsics Öcsi, Harmat Laci 1964-ben
Kovacsics Öcsi, Harmat Laci 2018-ban

Harmat Laci, Benkő Laci, Mecky, Kovacsics Öcsi, Varsányi Gergő, Laux Józsi

Plants: image 1 0f 4 thumb
 
     
  Néhány fotó: Laci a színpadon, én a nézőtéren:  
     
 
Plants: image 1 0f 4 thumb
Plants: image 1 0f 4 thumb
Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
 
     
  László a zene mellett az alábbi harcművészetet is a legmagasabb szintre fejlesztette ki.  
     
 

A "Taekwon-do" kifejezés koreai eredetű. A három szókép összevonásából kialakított név jelentése a következő:

TAE = lábtechnika v. rúgás,
KWON = kéztechnika v. ütés, 
DO = művészet, út, v. módszer

Szó szerinti fordításban a TAEKWON-DO tehát annyit tesz, mint a "Láb és kéztechnikai küzdés művészete", vagy tömören "Az önvédelem művészete". Más megközelítésben a Taekwon-do tudomány, vagyis a test tudományos alkalmazása a harcművészetben. Az ember, aki az anatómia, biomechanika és fizika törvényszerűségeinek ismeretében, testének intenzív edzése során képes elérni a benne rejlő lehetőségek maximumát! De ne feledjük, pusztán a technikák gyakorlása (legyen az bármilyen magasszintű sporttevékenység) még senkit sem tesz harcművésszé. Ez csak a megfelelő lelki töltéssel és szellemi felkészültséggel párosulva, vele szoros egységet alkotva éri el végső célját.

 
 
Harmat László IX.Dan nagymester a Magyar Taekwon-do alapítója, Szövetségünk elnöke, hosszú évekig élt külföldön. A Svéd válogatott tagjaként versenyzett, edzett az USA-ban, Koreában és Kanadában, ahol többek között General Choi Hong Hi, Taekwon-do stílusalapító nagymester személyes tanítványa volt. 1977-ben települt haza és még ebben az évben szeptember 7.-én megalapította a Magyar Taekwon-dot és megnyitotta az első Központi Edzőtermet Zuglóban a Bp. XIV. ker. Hermina út 23 sz. alatti iskolában. A folyamatosan növekvő taglétszám miatt innen költöztek a "Központisok" 1981-ben Budára, a jóval nagyobb Ganz, II. ker. Marczibányi téri kék sportcsarnokába. 1990 óta a Központi Edzőterem edzései Budán a II. kerület Fillér utca 70-76 sz. alatti iskola tornatermében folynak Harmat László nagymester személyes vezetésével. A nagymúltu klub - hagyományaihoz híven - az Alapító Choi Hong Hi nagymester örökségét ápolva, az Ő eredeti tanításainak megfelelően szolgálja és népszerűsíti a tiszta tradicionális ITF Taekwon-dot.
 
     
  Plants: image 1 0f 4 thumb  
     
   
     
  És akkor vissza 1964-be, amikor "egy bolond százat csinál."  
     
 
Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb