Wittek Mari 2014
Varsányi Gergely
Benkő HírTV 2017
Laci faültetése 2021
Volt egyszer egy Omega
Szentes 2022
Mecky faültetése 2022
Bézs Rádió Marival 2022
Wittek Mari 2022
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
     

 

 
 
 
Rádió interjú, 1964
 
 
   
 
Magnószalagjaim meghallgatása közben sikerült felfedeznem egy korabeli rádiós interjút, ami abból a szempontból is érdekes, hogy 42 év elteltével a stílusa elég szokatlan a mai fülnek.
 
     
 
1964-ben Rockenbauer Pál rádiós műsorában, Vértessy Sándor riporter készített velünk interjút a zenekarról. A rádió stúdióban ugyanúgy felszereltünk a cuccunkat, mint bármelyik bulinkban és az interjú hangszerrel a kezünkben zajlott. Közben négy Rock and Roll számot játszottunk, mindegyik helyszíni "egymikrofonos" felvétel volt, megközelítőleg sem voltak a ma már természetesnek tűnő stúdiókörülmények.
 
     
  Meghallgatás rádióra kattintással  
     
   
     
 
Élő felvételeink az interjúban:
 
     
 
 
     
 
 
     
 
Riporter alanyok:
 
     
 
Kóbor
Varsányi
Kovacsics
Benkő
Harmath
Laux
 
 
 
  És a riporter Vértessy Sándor:  
     
 
Közel hatvan éve dolgozik, ennek nagyjából kétharmada a televíziózásban eltöltött idő. Először a Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát, miközben 1945-től az Országos Társadalombiztosítási Igazgatóságon dolgozott. 1950-ben került az Egészségügyi Minisztériumba főelőadóként, közben másod-diplomát szerzett az ELTE-n, magyar-történelem szakon. 1957-től a Medicina Könyvkiadó irodalmi vezetője, 1962-től Magyar Szemle munka- társa volt, majd következett a Magyar Rádió.
A hatvanas évek közepe már a televízióban találta, munkatárs, főmunkatárs, megszámlálhatatlan műsor készítője és "arca" volt egészen hatvanéves koráig, amikor nyugdíjba vonult.
Legemlékezetesebb műsorai voltak a "Tévé jelenti", "Belépés csak tévénézőknek", "Kék fény" és a "Riporter kerestetik", de otthon volt a dokumentumfilmes műfajban éppúgy, mint a nagyszabású többhelyszínes, élő közvetítésekben, játékokban.
Az őt ismerők számára természetesen abszolút "aktív" nyugdíjas, továbbra is megszállottan és továbbra is televíziózik a hajdúszoboszlói Városi Televíziónál.
 
     
  SZOT- (1973) és Rózsa Ferenc-díjas (1974),  
  hatvanadik születésnapján a Magyar Népköztársaság Csillagrendjét (1989) kapta meg.  
  Könyvei: Megöltek egy legényt (szociográfia, 1970), Megkésett érettségi.  
 

 

Budapest, 2006-09-02.