Wittek Mari 2014  
 
 
5 évvel ezelőtt volt Wittek Mari és férje Feil Béla Magyarországon, akkor még tevékenyen dolgoztak New Yorkban. Jelenleg nyugdíjasként Floridában élnek, így tehették meg, hogy 1 hónapra tervezték az ittlétet. Már 2008 évben elkezdtem azon dolgozni, hogy Mari - méltatlanul elfelejtett - szerepét a beatzenében, konkrétan az Omegában helyére tegyem. Véleményem szerint ezen az úton realizálódott ennek a munkámnak az eredménye, mint ahogy az alábbi - időrendben felsorolt - közös programjaink is ezt erősíthetik meg:
 
     
 
B. Tóth László interjú (szeptember 09.)
 
 
 
   
     
  Trófea Étterem (szeptember 10.)  
   
     
 

Nagy előrelépést jelentett, hogy létrejött a Rockmúzeum, a Magyarock Hírességek Csarnoka, mert Marinak is ott volt a helye a Hérics Nándor festette portrék között, aminek elkészítésében besegítettem, illetve képviseltem Marit a művésznél. Mari hálából a Csarnok vezetőinek és aktivistáinak vacsorát rendezett a Király utcai Trófeában. 12-en voltunk az étterem különtermében, vendégként Benkő Laci, Keresztes Tibor (Cintula) és Somló Tomi voltak. Mint ahogy a képekből is látható, jó hangulatú és baráti esemény kerekedett ki belőle.

 
     
 
 
 
Bálint Csaba, Benkő Laci, Feil Béla, Erdélyi József, Kelemen András, Keresztes Tibi, Kovacsics Öcsi, Kubicsek Sándor, Somló Tomi, Oláh Árpi, Szikszai Kati, Wittek Mari.
 
       
 
nagyítható
   
 
Plants: image 1 0f 4 thumb
Összesen 12-en voltunk a Trófea étteremben, kiegészülve Benkő Lacival, Somló Tomival és Keresztes Tibi, azaz Cintulával. Marival közös örömünkre abbéli vágyunk is teljesült, hogy - 45 év után először - 4 ős Omegás egy asztalnál ülhetett.
 
       
  Rockmúzeumban (szeptember 17.)  
   
     
 
Eredetileg ez az időpont volt betervezve a látogatásra, a múzeum bemutatására, ahol Kubicsek Sanyi készített velünk interjút szokásához híven a Magyarock Hírességek Csarnoka részére.
 
     
   
     
 
Kelemen Andrisnak előkerült a klasszikus gitárja és eredeti hangnemben bekezdte Sonny and Cher "Little Man" című slágerét, mire Wittek Mari előkapta a dal szövegét és énekelni kezdett.
 
     
   
  Képek a Rockcsarnokban  
 
 
     
  Beszélgetés a Civil Rádióban (szeptember 17.)  
   
     
 
 
     
  Omega Oratóruum, Cegléd (szeptember 28.)  
   
     
 
A Trófeában beszéltük meg Benkő Lacival, hogy várnak minket a Ceglédi Református Templomba, hogy meghallgathassuk az Oratóriumot. Csak most gondolkodtam el azon, hogy először hallom a nézőtérről élőben a Bandát, mert eddig csak a színpadról zenélés közben, sajnálom, hogy Mihály Tomi és Elefánt nem volt jelen. Cikkely Lajos és saját képeinkből tudtam egy albumot összeállítani:
 
 
 
     
  Omega a Trófeában. (október 2.)  
   
     
 
Wittek Mari ötlete volt, hogy meghívta az összes Omega tagot közös vacsorára a Trófeába.  A meghívás a ceglédi Oratórium után az öltözőben hangzott el, és Mecky vállalta is, hogy mindenkinek továbbítja, mivel Misi és Elefánt sem szerepelt a koncerten. A találkozó megszervezéséhez a menedzser, Trunkos András is besegített, melynek eredményeképpen összejött az ŐS OMEGA találkozó, közel 50 év után.
 
     
 
Nyugodtan mondhatom, ez egy olyan ROCKTÖRTÉNETI PILLANAT, amelyért úgy az Omega tagjai, mint a - magyar és külföldi - rajongó tábor, hálás lehet Marinak és Bélának, mert eddig ez csak Nekik sikerült. Végig úgy éreztem, hogy az emelkedett hangulat és a beszélgetések, egy közös "ÉLETMŰ KONCERT" lehetőségét alapozták meg.
 
     
   
 
Balról jobbra: Benkő Laci, Mihály Tomi, Laux Józsi, Molnár Gyuri, Somló Tomi, Wittek Mari, Mecky, Trunkos András, Kovacsics Öcsi, Varsányi Gergely.
 
 
Kísérőként Pulay Zsuzsa és Feil Béla volt velünk.
 
     
 
Debreceni Ciki próba miatt megkésve érkezett, ezért maradt le a csoportképről, akkor már hiányos volt a zenekar. Presser Picit is meghívta Mari, de sajnálatunkra éppen Spanyolországban volt ebben az időben.
 
     
  Béla videója a találkozóról, megspékelve fotókkal:  
   
  A TV2 Aktív stábja is megjelent a találkozón, íme a felvétel:  
   
     
  Classic Beat Band (október 4.)  
   
     
 
Kubicsek Sanyi, Pemete hívott meg minket az FMH-ba, ahol táncos bulit játszottak a Classic Beat Band zenekarukkal, elmondása szerint sok régi Viás (Danuvia Gorkij Művelődési Ház) jár hozzájuk, akik anno Omegára is eljártak a hatvanas évektől kezdve táncolni. Annyira igaz volt, hogy ismerős arcokat is véltünk felfedezni emlékeink közt kutatva.
 
 
Egy szó, mint száz kedves, szerető emberek közé cseppentünk, úgy a zenekar, mint a közönség részéről, rendkívül megtisztelő volt, ahogy fogadtak.
 
     
   
     
 

Marit felhívták a színpadra és eljátszották vele a "Little Man", Sony and Cher régi dalt. Béla fel is vette a felvételt, sőt utána Mari beszámolóját az énekesnői pályafutásáról.

 
     
   
     
   
     
 

Ez volt itthoni tartozkodása alatti utolsó közös programunk, sajnos búcsúznunk kellet.
Köszönjük, hogy itt voltál és összehoztad a régi csapatot!

Visszavárunk!
 
     
 
Passzio 2016