Láng Péter 2014

 
 
     
 
Hosszú idő után találtunk egymásra Péterrel, mondanom sem kell, hogy a Facebook segítségével. Annyit tudtam csak róla, hogy Németországban él, saját Stúdiója van.
 
  Először telefonon hívott fel, majd a következő alkalommal Skype-on vettük fel a kapcsolatot:  
     
 
 
     
 
Reménykedtem abban, hogy rá tudom venni az Omega történet megírására, Ő hogyan látta az eseményeket, de sikertelenül. Mondta, hogy ezt már megírta, sőt ki is akarta adatni, lényeg, hogy ebből semmit nem árult el. Jó hangulatban több, mint egy órát beszéltünk a közös zenei múlttunkról, élményeinkről.
 
 
Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
Flamm Ferenc anno
Flamm Ferenc ma
 
 
Az oldalhoz megírásához mégis az apropót az adta, hogy Bánkúti Győző felhívta a figyelmemet Láng Péter Flamm Ferenchez írt levelére, amiben említést tesz az Omega zenekarról is. Flamm Feri az Atlas zenekar oszlopos tagja és frontembere volt, jelenleg mind a ketten külföldön élnek. Íme a levél:
 
     
 
Láng Páter: Én az Omega alapító tagja és névadója vagyok, ott szaxiztam, trombitán játszottam meg szájharmonikáztam a Benkő Laci meg a Tornóczki Feri, Bánkúti Győző és Kiss Zoli társaságában. Később jött a Kovacsics Öcsi, Varsány István, a Mecky meg a Laux Józsi. Amikor elvittek katonának, a Somló Tomi jött helyettem.
A katonaság után a szétoszlott Illésből alakult Stringsnél játszottam, majd a Thomastik nevű bandával, Jeszenszky István és Cserfalvi István társaságában profi-zenész lettem. Így kerültünk le Pécsre, ahol a Nádor Szálló új night-club-ját nyitottuk meg. Így jött össze a fotózás veled, sajnos a képek illetve a filmek a kb. 40 év alatt elkallódtak. Mi lettünk a Bergendiék után az Ifjúsági Park állandó zenekara. 68-ban Fenyő Mikivel megalapítottuk a Hungáriát, megnyertük az akkori Ki Mit Tud-ot. Én közben megnősültem, feleségemmel, aki táncosnő volt, csináltunk egy Show-t és 68 augusztusában egy szerződéssel kiutaztunk külföldre. Azóta külföldön élek.
Itt Münchenben letelepedtünk és a 12 éves turnézás után építettem itt egy hangstúdiót. Bent van a város közepén, a www.artist-studio.de alatt megtalálhatod. A mai napig működik, mint aktív nyugdíjas továbbra is ügyködöm a szent cél érdekében. A Stúdió első két évét a Kuksi segítségével az ö neve alatt csináltam végig, mert még függőben voltak a német papírjaim. Most búcsúzom, szeretettel üdvözöl Péter.
 
     
  És, hogy teljes és érthrtő legyen a levelezés, a válasz:  
     
 

Flamm Ferenc: Sokkal gazdagabb a zenész történeted mint az enyém Részemről képzőművész tanoncként csöppentem be a popzenébe és végeredményben egy bandát alapítva muzsikáltam végig azokat az éveket. Egy svédországi szerződés alkalmával találkoztam feleségemmel, s az Atlas feloszlása után itt telepedtem le. Mint grafikus, nyugdíjban vagyok és festem képeimet, néha portré megbízásaim vannak, meg sikerül egy két kiállításom külföldön és idehaza Svédben. Viszont a zenész évek alatt sok baráttal találkozhattam, akikkel többnyire tartom a kapcsolatot. Somló a legrégebbi haverom, még a nyolckerből. Kb. ez lenne az én törtétem. Most pedig vissza az ecsethez, épp egy balett sorozatot készítek elő bemutatásra. Üdv. Feri

 
 
Péter Stúdója Münchenben
 
 
Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
 
     
  Péter a Rockmúzeumban 2016 augusztus 10.én  
     
 
Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
 
     
  Kubicsek Sanyi írta Péterről:  
     
 
Péter 1962-ben az Omega névadója volt, szaxofonon, trombitán és szájharmonikán játszott. Ekkor az eredeti felállásuk a következő volt:
Bánkúti Győző - trombita
Benkő László ("Laci") - ének, zongora, furulya
Kóbor János ("Mecky") - ének, ritmusgitár
Tornóczky
Ferenc - szólógitár
Künsztler Tamás ("Próféta") - dob
Láng Péter - szaxofon
Varsányi István ("Gergely") - basszusgitár
Tornóczky Ferenc helyét nem sokkal később Kovacsics András ("Öcsi") vette át, Bánkúti Győző pedig kilépett az együttesből.