Wittek Mari 2014
Varsányi Gergely
Benkő HírTV 2017
Laci faültetése 2021
Volt egyszer egy Omega
Szentes 2022
Mecky faültetése 2022
Bézs Rádió Marival 2022
Wittek Mari 2022
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 
 
 
Omegás az Illés Klubban?
 
 
 
 
A hatvanas években elképzelhetetlen lett volna egy ilyen esemény, amikor mindkét zenekar olyan rajongókat, szurkolótábort mondhatott magáénak, mint ma a focicsapatok, ahol a két tábor szemben állt egymással és körömszakadtáig védte csapatát, függetlenül a sport-, illetve zenei teljesítményétől. Nem úgy a zenekari tagok! Mi - mint a korabeli képen láthatóan - tudomást sem vettünk róla, sőt baráti találkozóra is összejöttünk, amikor erre lehetőség adódott.
 
Plants: image 1 0f 4 thumb
A fotó 1963-ban készült Balatonszabadiban, hiányos Illés - Omega találkozónak tekinthető. Illésék egy Nikolics István nevű barátjuk - megjegyezném, azonos a volt titokminiszterrel - villájában nyaraltak és hárman az Omegából mentünk át "vendégségbe", mert mi is Balatonon voltunk Varsányiéknál. Arra gondoltam, hogy erre az alkalomra igazán aktuális lesz a kép, ezért küldtem el Istvánnak
 
Egyben félelmetes az időzítés, szomorú aktualitása lett ennek a fotónak - annak ellenére, hogy 50 éve nem került kezembe - Illés Karcsi halálát másnap jelentették be a hírportálok. Általában nem hiszek a véletlenekben, de ez egy kicsit elgondolkoztatott.
 
Plants: image 1 0f 4 thumb
Mező Istvántól kapott felkérésre 2013 április 19-én került sor a Miskolci Ifjúsági és Szabadidő Házban erre a szokatlan közönségtalálkozóra, ahol a MIEZ (Miskolci Illés Emlékzenekar) Illés Klubjába hívott meg közös beszélgetésre.
Istvánt az interneten ismertem meg, Ő talált rám a nevemet viselő honlapomon keresztül és - mint régi zenegyűjtő, ahogy magáról vallja: zenebolond - sok értékes anyagot küldött kiegészítésképpen.
   
Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
Megemlítem, hogy szerencsés véletlen folytán sikerült ennyi használható anyagra szert tennem. Egyrészről Mező István ígéretéhez híven küldte a helyszínen készült fotókat, másrészről útitársam - zenészkörökben ismert - Lovasi Gábor hozott kamerát és szorgalmasan készítette a felvételeket. Remélhetőleg a későbbiekben videó felvételt is rendelkezésemre fog bocsájtani, amivel még színesebbé tudom tenni ezt a tudósítást. Köszönet illeti meg Gábor is ezért.
 
Mező István rendkívül ötletesen a kronológiai sorrendben vetített fotókról meséltetett, ami eszembe jutott róluk. Ezekből a történetekből, valamint a bejátszott korabeli zeneszámokból 1 órás műsor kerekedett, közben végigmentünk a 25 éves zenei pályámon, mind a 4 zenekaromat érintve: Omega, Olympia, Syconor, Universal együttest. Játékos vetélkedő keretein belül, kérdésként 3 angol felvétel hangzott el az Omega kislemezekről, melynek eredeti előadóira, illetve címére volt István kíváncsi, apró dedikált ajándék fejében.
 
Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
Képek Mező Istvánnal, Levente a vásznon.

 

Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
Képek a színpadon: a kivetített fotókat nézzük mereven, amit hátulról láttunk csak.
Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
Összegezve sikeres, jó hangulatú - vetélke- dővel, zenével, dedikálással egybekötött - közönségtalálkozó volt.
Ezúton is megköszönöm úgy a közönségnek a szívélyes fogadtatást és vastapsot, mint Mező Istvánnak a meghívást és a rendezvény ilyen magas szintű lebonyolítását!
 
Plants: image 1 0f 4 thumb
 
Plants: image 1 0f 4 thumb
Csoportkép a MIEZ zenekarral, nekik is köszönettel tartozom, mert a kedvemért tanulták meg a "Megbántottál" című Omega dalt! Mindenképpen méltók arra, hogy tovább vigyék, játszák az Illés számokat, beleadva fiatalos lendületüket, lelkesedésüket. Jó muzsika volt!