Wittek Mari 2014
Varsányi Gergely
Benkő HírTV 2017
Laci faültetése 2021
Volt egyszer egy Omega
Szentes 2022
Mecky faültetése 2022
Bézs Rádió Marival 2022
Wittek Mari 2022
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 
 
 
Rockinform, 2009
 
 
   
 
2009 május 28-án jelent meg a ROCKINFORM Special, a ROCKINFORM zenei magazin különkiadása. Egy ízig-vérig omegás Írta a beköszöntőt:
 
     
 
 
 
 
Engedtessék meg nekem - és ezért ne haragudjon rám senki -, hogy csak a kezdetre vonatkozó interjúk közt tallózzak, ami 1962-1967 terjed és valamennyire hozzásegít a megalakulás tisztázásához, mert úgy mértem fel a hozzám intézett levelkből, hogy ez fontos kérdés lett.
 
     
 
Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
 
     
 
Az interjú alanyok névsora az interjúk sorrendjében:
  Kóbor János,
  Benkő László,
  Mihály Tamás,
  Molnár György,
  Debreceni Ferenc,
  Kovacsics András,
  Somló Tamás,
  Presser Gábor,
  Laux József,
  Jankai Béla,
  Sülyi Péter,
  Keresztes Ildikó,
  Trunkos András,
  Bródy János,
  Kovács László,
  Hobó,
  Frenreisz Károly.
Ilyen illusztris társaságban megtiszteltetés volt szerepelnem. Riporterem, Hegedüs István az idő rövidségére való tekintettel telefonos interjút választotta.
 
     
 
A riportok olvasgatása közben nekem is beugranak képek, mozzanatok ebből az időből. Ennek megfelelően a hitelesség kedvéért módosítom az előzőkben leírtakat. Magam is arra törekszem, hogy minden megfeleljen a valóságnak.
 
 
Egyértelművé vált számomra is, hogy a közös József Attila Gimnázium révén Laux volt a Ciklon első dobosa és emlékszem mennyire rosszul érintett minket (Kóbor,Kovacsics, Varsányi), hogy nemsokára átigazolt a Benkó Dixiland Band-be. Végeredményképpen így lett hármunk döntése a beszivárgás a Profétába.
 
     
 
Az USA Követségi fellépés helyszíne is beugrott, emlékszem milyen elgáns hely volt, itt láttam előszőr "görögdínnye kosarat": kis golyókat vájtak ki a dínnyéből, majd a kosárnak kifaragott héjba voltak visszatőltve a magnélküli golyócskák.
 
     
 
Mecky elmondása szerint elképzelhető, hogy így Benkő is tudhatott a tervről, de akkor miért "szivárogtunk" egyenként, miért nem egyszerre történt a tagcsere?